Wednesday, April 07, 2010

A gentle mix

Ένας πολύ απαλός και γλυκός συνδυασμός για παιδιά.

Ρωμαϊκό Χαμομήλι και Μανταρίνι σε Αμυγδαλέλαιο.

photo taken from here

Το Ρωμαϊκό Χαμομήλι - Chamaemelum nobile έχει ζεστό, γλυκό άρωμα που στο τέλος αφήνει φρουτώδεις τόνους πράσινου μήλου. Είναι αρκετά έντονο θα έλεγα, ξεχωρίζει το άρωμά του με ότι και αν το ανακατέψεις. Είναι πολύ απαλό για το δέρμα, έχει αντισπασμωδικές, χαλαρωτικές ιδιότητες και βοηθάει στην έμμηνο ρύση και το πεπτικό σύστημα.

photo taken from here

Το Μανταρίνι - Citrus reticulata έχει απαλό, γλυκό και φρουτώδες άρωμα με μια ελαφριά σπιρτάδα που σου φτιάχνει τη διάθεση. Επίσης αντισπασμωδικό, πολύ καλό για στομαχικές διαταραχές και την καλή λειτουργία του ήπατος. Βοηθάει το νευρικό σύστημα σε περίπτωση άγχους, κατάθλιψης ή αψιθυμίας. Το Μανταρίνι σαν άρωμα το βρίσκω πιο ανοιξιάτικο και χαρούμενο σε σχέση με το πορτοκάλι που είναι και αυτό εσπεριδοειδή και μόλις το μύριζα για να συγκρίνω. Το πορτοκάλι είναι και πιο ξινό.

Το Χαμομήλι και το Μανταρίνι είναι ένας πολύ απαλός συνδυασμός, με χαρούμενο γλυκό άρωμα και χαλαρωτικές ιδιότητες. Και τα 2 αιθέρια έλαια απαλά για το δέρμα, συνδυάζονται ιδανικά για παιδιά και ηλικιωμένους.

Χρήση: Για παιδιά 2-12 ετών και ηλικιωμένους: σε 10 ml αμυγδαλέλαιο ή άλλο αγνό λάδι για μασάζ βάζεις 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο χαμομήλι και 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο μανταρίνι, είναι αρκετό.
Για νέους/νέες και ενήλικες: μπορείς να βάλεις έως 3 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε 10 ml αμυγδαλέλαιο... θα πρότεινα 2 σταγόνες από αιθέριο έλαιο μανταρίνι, γιατί το χαμομήλι έχει πολύ έντονο άρωμα.



Το δικό μου μείγμα είναι έτοιμο! Έβαλα 2 σταγόνες μανταρίνι και 1 χαμομήλι σε 10 ml φουντουκέλαιο και λίγο λάδι αβοκάντο που είναι πράσινο για να δώσω χρώμα στο μείγμα να φαίνεται στη φωτογραφία, αλλά δεν έκανε μεγάλη διαφορά τελικά...

1 comment:

ToKataifi said...

aaaax..eno latrevo xamomili..dn maresi i mirodia tou madariniou...