Monday, April 26, 2010

Almond Oil

Προάγγελος της άνοιξης η ανθισμένη αμυγδαλιά.


Γλυκιά Αμυγδαλιά prunus amygdalus var dulcis 
Το λάδι της γλυκιάς αμυγδαλιάς (η γλυκιά αμυγδαλιά έχει άσπρα άνθη) παράγεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοθεραπεία.

Το χρώμα του αμυγδαλέλαιου είναι πολύ απαλό κίτρινο και δεν έχει σχεδόν καθόλου άρωμα πράγμα που το κάνει ιδανικό για να ανακατεύεται με τα αιθέρια έλαια που από τη φύση τους έχουν διακριτό άρωμα, είτε απαλό είτε πιο έντονο.

Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε μέταλλαπρωτεΐνες και βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6 και Ε.

Είναι πολύ ενυδατικό και απαλό για την επιδερμίδα. Φροντίζει και αναζωογονεί το δέρμα, ενώ κάνει καλό σε δερματικές περιπτώσεις όπως ξηροδερμία, εγκαύματα και μαλακώνει ερεθισμούς που προκαλούνται από έκζεμα


Έχει διάρκεια ζωής 2-3 χρόνια εφόσον φυλάγεται σε σκοτεινό, δροσερό μέρος. 

Επειδή είναι αρκετά παχύρρευστο έλαιο σε μασάζ ή στην αρωματοθεραπεία μπορείς να το ανακατέψεις με ένα πιο ελαφρύ - αραιό όπως το ηλιέλαιο ή το λάδι βερίκοκου.

Πικραμυγδαλιά prunus amygdalus var amara
Το λάδι της πικραμυγδαλιάς (η πικραμυγδαλιά έχει ροζ άνθη) είναι πολύ δυνατό και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα και για αυτό δεν χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία. Επίσης από την πικραμυγδαλιά μπορεί να παραχθεί αιθέριο έλαιο το οποίο επίσης δεν χρησιμοποιείται ποτέ στην αρωματοθεραπεία λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε υδροκυάνιο που σχηματίζεται την ώρα της απόσταξης και μπορεί να προβεί θανατηφόρο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το αμυγδαλέλαιο είναι ιδανικό για μασάζ σε σώμα και πρόσωπο και για μάσκα μαλλιών αναμειγμένο με ή χωρίς αιθέρια έλαια για όλες τις ηλικίες και μπορείς εύκολα να το προμηθευτείς από το φαρμακείο. Ζήτησε να είναι βιολογικό!

No comments: